۹ آذر ۱۴۰۱، ۱۳:۱۳

با حضور معاون فناوری و نوآوری وزارت علوم؛

نشست هماهنگی جایزه بین‌المللی فناوری و نوآوری یونسکو برگزار شد

نشست هماهنگی جایزه بین‌المللی فناوری و نوآوری یونسکو برگزار شد

نشست هماهنگی جایزه بین‌المللی فناوری و نوآوری یونسکو با حضور معاون فناوری وزارت علوم در دفتر دبیرکل کمیسیون ملی یونسکو- ایران برگزار و بر ایجاد کارگروهی مشترک متشکل از متخصصان تاکید شد.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از وزارت علوم، در این جلسه که در دفتر دبیرکل کمیسیون ملی یونسکو- ایران، تشکیل شد، دکتر علی خیرالدین، معاون فناوری و نوآوری وزارت علوم، تحقیقات و فناوری ضمن اشاره به این موضوع که در سال پیش رو یکی از مهم‌ترین وظایف ما گسترش گفتمان فناوری در کشور است، گفت: ما طی جلساتی که پیش از این با کمیسیون ملی یونسکو- ایران و دانشگاه تهران برگزار کردیم، به این نتیجه رسیدیم که تشویق و ترغیب فعالان حوزه نوآوری یک ضروررت است و همین امر مقدمه‌ای شد بر طرح جایزه بین‌المللی فناوری و نوآوری تا از مسیر آن بتوان با توجه به پیشرفت چشمگیر حوزه‌های فناورانه، گام‌های مؤثری در این خصوص برداشت که این خود دریچه‌ای برای حضور بهتر و پررنگ‌تر ایران در عرصه‌های بین‌المللی را فراهم می‌آورد.

وی افزود: ایجاد کارگروهی مشترک متشکل از متخصصان و کارشناسان وزرات علوم، تحقیقات و فناوری، کمیسیون ملی یونسکو- ایران و دانشگاه تهران برای جایزه بین‌المللی فناوری و نوآوری با توجه به پیشرفت‌های روزافزون حوزه فناوری از اهم اقداماتی است که باید در دستور کار قرار گیرد.

دکتر علی‌اکبر متکان، دبیرکل کمیسیون ملی یونسکو- ایران نیز در این نشست، بر نقش یونسکو به‌عنوان راهبر و ناظر در این پروژه اشاره کرد و اظهار داشت: کمیسیون ملی یونسکو- ایران هم با توجه به گستردگی و فراگیر بودن این حوزه تمام اهتمام خود را بر آن می‌دارد که در نقش یک رابط هماهنگی‌های لازم را بین دولت، نهادهای دولتی و غیر دولتی و افراد درگیر در این پروژه با یونسکو فراهم کند.

متکان ادامه داد: همچنین کمیسیون ملی یونسکو به‌عنوان راهبر و ناظر درخصوص نحوه مشارکت و عملکرد نهادهای همکار در این موضوع خط مشی مشخصی را تدوین می‌کند.

دبیرکل کمیسیون ملی یونسکو- ایران همچنین بر موضوع بازتاب‌های بین‌المللی عرصه فناوری و نوآوری در ایران تأکید کرد و گفت: ما امیدواریم به مدد این جایزه بتوانیم شرکت‌های دانش‌بنیان، استارت‌آپ‌ها (شرکت‌های نوپا)، افراد زبده، متخصص و خلاق در حوزه فناوری و نوآوری را در سطح یونسکو و به تبع آن در سطح جهانی مطرح کنیم و این خود زمینه‌ساز افزایش سهم ایران در ارائه جوایز علمی در عرصه جهانی شود.

در ادامه دکتر علی اسدی، رئیس پارک علم و فناوری دانشگاه تهران و رئیس دبیرخانه جایزه فناوری و نوآوری یونسکو نیز به نمایندگی از دکتر سید محمد مقیمی، رئیس دانشگاه تهران ضمن برشمردن فلسفه اعطای این جایزه، تأکید کرد: باید طی جلساتی که شورای سیاست‌گذاری جایزه فناوری و نوآوری به‌طور منظم برگزار می‌کند در خصوص نحوه اعطای این جایزه و دستاورد آن در جهت صلح و رفاه جهانی، تصمیم‌گیری‌های درستی انجام شود تا بتواند جایگاه واقعی کشور را در مسیر پیشرفت تثبت و مسیری جهت معرفی و عرصه دستاوردهای فناوری و نوآوری کشور در عرصه‌های ملی و بین‌المللی شود.

گفتنی است در این نشست هماهنگی، پیشنهاداتی درباره انتخاب اعضای شورای سیاست‌گذاری، اعضای کمیته مشترک، حوزه‌های فناوری، معیارها و شاخص‌های ارزیابی که شامل میزان کمک به پیشرفت علم و تکنولوژی، میزان پیشرو بودن دستاورد از منظر خلاقیت، نوآوری و ابتکار، میزان جامع‌نگری و تأثیرگذاری دستاورد بر توان‌افزایی جامعه، میزان کاربردی بودن دستاورد و تجاری‌سازی آن، میزان دامنه نفوذ دستاورد در مباحث علمی، فناوری و نوآوری و ... گفت‌وگو شد.

همچنین درباره مراحل انتخاب و ارزیابی نیز حاضران، نظرات و پیشنهادات خود را مطرح کردند و درباره ارزیابی تخصصی متقاضیان در کارگروه‌های تخصصی، بحث و تبادل‌نظر شد.

لازم به ذکر است در این نشست، دکتر ایرج اله‌دادی، معاون توسعه و فناوری پارک علم و فناوری دانشگاه تهران، دکتر امید رضایی‌فرد مدیرکل دفتر پشتیبانی فناوری و نوآوری وزارت عتف، دکتر احسان شیخون کارشناس دفتر پشتیبانی فناوری و نوآوری وزارت عتف، محمد رضایی کارشناس دبیرخانه جایزه فناوری و نوآوری یونسکو و مهندس اکبر یوسفی معاون اجرایی، دکتر حسن معتمدی مشاور مالی و سلمه غیاثی مسئول روابط عمومی کمیسیون ملی یونسکو- ایران حضور داشتند.

کد خبر 5643872

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha